כתיבת קורות חיים היא שלב הכרחי בדרך לתעסוקה, אך לא רבים מודעים לדרכים בהם פועלים קורות חיים. פעמים רבות מוצאים את עצמם אנשים מוכשרים לא מוזמנים כלל לראיונות עבודה למרות ניסיונם הרב, כאשר הסיבה לכך יכולה להיות קורות חיים הכתובים בצורה שגויה. ידיעה של מספר כללים בסיסיים יכולה לעזור לכל מי שמנסה להתקבל למקום עבודה כלשהו לשדרג את קורות החיים שלו.
לכאורה נראה כי כתיבת קורות חיים כרוכה פשוט בפירוט כרונולוגי את המקומות בהם עבדתם, נתונים על השכלה שירות צבאי, וכן כמה כישורים שנראים לכם רלוונטיים. אך כך חושבים גם עשרות (אם לא יותר) המועמדים המתחרים בכם על אותה משרה, ושולחים גם הם קורות חיים שנראים בדיוק כך. הסוד הוא לגרום למי שקורא את הכמות העצומה הזו של קורות חיים לשים לב לקורות החיים שלכם.
כיצד עושים זאת? קודם כל יש להבליט את היתרונות שלכם על מתחריכם. אם למשל עבדתם במקום עבודה יוקרתי, דאגו שעובדה זו לא תתחבא בתחתית קורות החיים אלא במקום הראוי לה. לעומת זאת אם בתקופה מסוימת עבדתם בכל מיני עבודות מזדמנות, תרצו להזכיר זאת בקצרה במקום לפרט את כולן. כתיבת קורות חיים היא אמנות של ניסוח ועריכה, ומעבר למידע עצמו תלויים קורות חיים בדרך בה הוא מועבר.
טעות נפוצה של כתיבת קורות חיים היא תמצות יתר. אמנם אין מקום להשתפכויות רגשיות, אך עדיין מדובר בהזדמנות היחידה של המעסיק להכיר אתכם (עד שתוזמנו לראיון העבודה). קורות חיים צריכים להיות אינפורמטיביים ויחד עם זאת לא ארוכים מדי. עם זאת, אם אתם מרגישים שיש ערך מוסף למה שיש לכם להגיד בנוסף למידע היבש, תוכלו להוסיף מכתב מקדים לקורות החיים.
מעוניינים במידע נוסף בעניין קורות חיים?
הינכם מוזמנים לבקר באתר הבא:
http://www.korotchayim.co.il